Повернутися до звичайного режиму

СЕКРЕТИ ВИБОРУ ДИТЯЧИХ НАСТІЛЬНИХ ІГОР

Гостра соціальна проблема 21 століття - відсутність живого спілкування між людьми, у чому чимала вина технічного прогресу. Все більше комунікацій відтягують на себе електронні гаджети - ПК, смартфони, планшети. Це стосується як дорослих, так дітей. Хоча за допомогою цих девайсів легко вивчати мови, тренувати пам'ять, отримувати нову інформацію, але водночас вони ліквідують людський фактор. Так втрачаються соціально-комунікативні навички.

Не забувайте про вік.

Щоб малюк, ставши дорослим, міг комунікувати з соціумом, йому потрібно якомога більше живого спілкування в дитинстві.

Мета настільних ігор для дітей від 12 місяців до 4 років - розвивати дрібну моторику рук, знайомити з кольорами, формами - основою для нашарування майбутніх знань. «Меморі для малюків», «Дитяче доміно» - ті ігри, які найчастіше купують.

Коли когнітивні процеси стають більш складними, формуються асоціативні зв'язки між нейронами головного мозку - починаючи з чотирирічного віку - можна освоювати навички логічного мислення з пізнавально-розважальними настільними іграми. У них нова інформація гармонійно поєднується з розвагами. В ігровій формі можна починати навчати дитину читати («Поясни слово. Що до чого?»), знайомити зі світом тварин, рослин, познайомити з іноземними мовами.

Для школярів молодших класів все ще важливо вирішувати нові завдання, але про веселощі забувати не можна. Настільні ігри повинні бути як розвиваючими, так і розважальними. Але для більш старших гравців умови змінюються. Тут акцент важливо зміщувати на формування посидючості, ощадливості, навичок прийняття рішень на основі отриманих знань і досвіду.

Кiлькiсть переглядiв: 325

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.