ВПРАВИ НА РОЗВИТОК УВАГИ

Скопіюй фігури : на основі точок

Це завдання допоможе дитині розвинути зорово-моторну координацію, просторове мислення та дрібну моторику. Воно містить фігури-зразки. Дитині пропонується відтворити ці фігури за опорними точками. Здатність узгоджувати зорове сприйняття та м’язові рухи є надзвичайно важливою для подальшого розвитку навичок письма – саме тому такі завдання дуже корисні для дошкільнят та молодших школярів. Виконуючи завдання, дитина також розвиватиме довільну увагу та зорову пам’ять.

/Files/images/connect_points_ukr_ua_01_i.png

/Files/images/connect_points_ukr_ua_02_i.png

/Files/images/connect_points_ukr_ua_03_i.png

/Files/images/Geom_shape_ukr_ua_t.png

Невгамовні чоловічки: тренуємо увагу

Це завдання допоможе дитині розвинути навички порівняння, навчитись аналізувати групи зображень та виокремлювати серед них однакові. Завдання містить поле розміром 5 х 5 клітинок, всередині яких знаходяться зображення чоловічків. Спочатку дитині пропонується подивитися на чоловічка в окремій рамці, а потім знайти ідентичні фігури на полі та розмалювати їх. Завдання допомагає потренувати не лише дрібну моторику, а й зорове сприйняття. Виконуючи його, дитина розвиватиме просторове мислення й довільну увагу.

/Files/images/Equal_figure_ukr_ua_i.png

«Пара без пари»

Це завдання допоможе дитині потренувати увагу та зорову пам’ять. У ньому даються 20 однакових фігур з різним орнаментом. При цьому 18 з них утворюють пари (9 пар відповідно), маючи однаковий орнамент, а решта – дві фігури – не мають пари, їх орнамент більше не повторюється. Дитині треба знайти цю «пару без пари» та розмалювати на власний розсуд. Виконуючи завдання, дитина краще запам’ятає таку геометричну фігуру, як коло, та познайомиться з різними формами, зможе покращити дрібну моторику й зорово-моторну координацію, а також цілеспрямованість і посидючість.

/Files/images/Egg_ukr_ua-1_i.png /Files/images/Egg_ukr_ua-2_i.png

Кiлькiсть переглядiв: 354

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.